Моето тяло, моята крепост!

preraboteni hrani

Мощната хранителна индустрия, която струва милиони и милиарди навсякъде по света ни бомбардира с послания, поднесени така, че да ни стимулира да ядем все повече и повече от възможно най-лошите храни!

Но какво се случва с мотото "Моето тяло, моята крепост" когато се отдадем на посланията на модерния "бизнес със затлъстяването"?

Нека само за малко помислим...

...компании за производство на бързи закуски и пакетирани храни наемат супер умни и проницателни хора и ги обучават, за да изучат психологията на консуматорите.
Изследването на мисленето на консуматора, който обикновено е с наднормено тегло е основна цел на маркетинг отделите на хипер големите компании.
Всички проучвания са насочени към това какво редовните консуматори харесват и какво не харесват, като производителите отлично съзанават, че един редовен клиент е клиент спечелен за цял живот и цел номер едно е този клиент да бъде доволен и с пълен стомах.
Никой не се интересува какви са последствията за здравето на най-големите консуматори, които съставляват 10% от 90% от продажбите на търговците.
В манията си да продават и продават, производителите дори стигат още по-далеч като  привличат най-върлите си консуматори да участват в отбрани тестови групи, за да опитват нови продукти, да гледат реклами да споделят мнението си.
Разходите за тези психологически изследвания върху потребителите не се пестят! Инвестират се много пари, за да се спечели този целеви пазар на най-запалените и големи консуматори.
Например, ако тази група консуматори харесват определен актьор или певец, същите ще се появят по радиото или телевизията, за да рекламират последния продукт. Тогава мишената, т.е. консуматорът, няма шанс да не бъде улучена! :)

 

Представям си как разговорите на изпълнителните директори с екипите им звучат по следния начин горе-долу:

„Днес имах среща с пет 90-килограмови жени и трима 120-килограмови мъже, които споделиха своите предпочитания за вкуса, големината и визията на новия ни продукт пържени картофки в сладко-кисело-лют сос. Групата изследвани едва имаха енергия да участват в проучването. Но не това е важното за нас, а това че ако успеем да направим така, че до юли жените да станат поне 95 кг., а мъжете 130 кг., увеличавайки консумацията на нашите картофки, ще изпълним таргета си за продажби през 1-вото тримесечие и аз ще получа премията , от която имам нужда, за да прекарам ваканцията си на Бахамите, а вие ще получите вашите, за да си купите новите автомобили, които искахте. ”

По-интересното е, че този изпълнителен директор и екипът му най-вероятно се хранят здравословно със сериозно количество витаминозна прясна храна докато произнасят тези думи на кръглата маса!

Тези, които препоръчват преработените храни са тези, които най-вече ги избягват, съзнавайки липсата на хранителната им стойност за човешкия организъм.

Тези големи хранителни корпорации стигат и по-далеч от това да нахранят консуматорите с ниски доходи, лошо здраве и наднормени килограми – химиците, наети от компаниите, се грижат за това веднъж щом консуматорът опита от продукта никога да не се почувства задоволен от изяденото количество, а да търси още и още.

За целта се ползват изкуствени овкусители с помощта на които никой консуматор да не бъде в състояние да изяде само една порция от преработения продукт.

Искам да дам пример от ежедневието на всички ни ->

припомнете си как се чувствате когато изядете парче ябълка, банан, парче целина или каквато и да е друга храна в нейното естествено съдържание. След като изядете 3 ябълки или 3 парчета целина организмът ви вече е заситен с този тип храна и дори и да не сте заситили глада си на 100% вие ще потърсите друг тип храна. Причината - удоволствието започва да намалява с всяка хапка когато ядем еднотипна храна в нейнто натурално непреработено състояние. Но ако започнете да ядете шоколад или картофки например вие започвате да искате все повече и повече, заради овкусителите и подобрителите, заложени във всяка хапка.

Човешкото тяло се нуждае от всекидневен прием на незаменими витамини, повечето от които тялото не може да произвежда самостоятелно. Тези витамини, заедно с минералите, са нужни за правилното протичане на редица химически процеси в тялото абсолютно всеки ден, за да сме здрави и пълноценни индивиди!

Преработените храни обаче не могат да осигурят дори минимума от тези витамини и минерали заради химическите промени, които са претърпели при тяхната обработка в кухните на заведенията за бързо хранене.prerabotenite hrani

Запомнете!!

Колкото повече се преработва дадена храна с цел тя да се отличи от другите марки и да се забави нейното разваляне, толкова повече тази храна се отдалечава от естественото си състояние и толкова по-малко ефективни стават нейните витамини. До достигането на продукта до консуматорите хранителната стойност е близка до нула.

Дефицитът на витамини и минерали се проявява като промени в настроението, липса на енергия, болки в ставите, отслабване на зрението/слуха, и редица други неразположения, които медицинската наука ни казва да приемем като неразделна и неизбежна част от напредването на възрастта. В дългосрочен план тези дефицити се превръщат в сериозни болести!

Целта на гигантските компании за производство на преработени храни със супер дълъг срок на годност е нейните консуматори да останат такива за цял живот.

Тази цел за нещастие е напълно постижима в днешно време!

Така както затлъстелите консуматори са целевия пазар за хранителните компании в бизнеса със заведения за бързо хранене и многократно преработени храни,

пациентите са целевия пазар за медицинските и фармацевтичните компании.

Когато отидем на лекар, ние вярваме, че той ни предписва най-доброто съществуващо лекарство или лечение за нашето заболяване. То е малко вероятно обаче!
Пациентите получават лекарството, което е най-изгодно за доставчика, здравната каса, фармацевтичната компания, аптеката и отделния лекар.
Да си спомняте да сте отишли при лекар, който след като ви е прегледал обстойно да ви предпише преминаване към здравословен хранителен режим, хранителни добавки на билкова основа и ежедневен спорт без да ви даде рецепта за някакво фармацевтиано хапче от аптеката? Аз нямам такъв спомен…
Това е така защото предписването на хапчета се съобразява с това, коя фармацевтична компания доминира в момента на пазара!
Специалните продавачи в медицинската индустрия, т. нар. доставчици на хапчета, щедро раздават безплатни мостри и възнаграждават лекарите и техните екипи пропорционално на рецептите  с техни продукти, които изписват на нас, отчаяните пациенти.

 

Още една лоша новина: фармацевтичните компании инвестират повече в маркетинг и реклама отколкото за изследвания и разработване на подобрени формули на тези лекарства.

Тъжният факт че, че повечето лекари са се превърнали в разпределители на продукти и услуги на големите, многонационални фармацевтични компании, защото ако някой лекар откаже да предпише рецепта на пациент, който по някаква причина е решил да поиска точно това лекарство, което например е видял в някоя реклама по телевизията, този пациент ще отиде при друг лекар.

В резултат, пациентът и първият потърсен лекар ще загубят: ациентът от безполезността или още по-лошо вредата на някое лекарство, лекарят ще загуби самия пациент. Ето защо се получава един омагьосан кръг, от който няма измъкване, а печалбата е предимно за фармацевтичните корпорации.

Изводът: за медицинските производители, фармацевтичните компании и корпорациите в хранителната индустрия  е финансово по-изгодно да създават продукти, които консуматорите ще ползват до края на живота си, отколкото продукти, които ще ползват само веднъж.

Ето защо, химически тези продукти са разработени именно така, че да третират симптомите, а не причините или цялостното лечение на болестите.

Целта е ясна: консуматорите и пациентите да се връщат отново и отново щом подтиснатите симптоми на дадено неразположение/болест се проявят отново.

 

След казаното дотук, ние екипът на silasilasila.com искаме да зададем следните въпроси, на всички вас, които искате да живеете пълноценен живот:

* В крайна сметка защо да чакате да станете болни като можете да изберете да не се разболеете?
* Какво е предимството на Уелнеса пред бизнеса на болестите и преработените храни?
* Защо  да оставите вашето здраве в ръцете на заведенията за бързо хранене и фармацевтичните компании когато човешкото тяло е програмирано да бъде здраво, а не болно?

 

СИЛА! СИЛА! СИЛА!

екип silasilasila.com

 

свързани статии ->

Какво е УЕЛНЕС?

Похапвате сочни пържоли? Евала!!

Овесена палачинка "Slorra"

Пристрастен ли си към вредна храна?

Зависим ли си от тортичките?

Истинска срещу Псевдо-храна - част I

Истинска срещу Псевдо-храна - част II

Храни се просто вместо сложно!

Как да топим мазнини без глад!

Коментирай публикацията: Моето тяло, моята крепост! ()

silasilasila.com © 2015 | ВЕРОН ЕООД | Design & SEO by YOURSEOMONSTER.COM